Ontdek het Grevelingenmeer!

Veel te beleven: onder en boven water

De natuur ingaan is niet alleen leuk en ontspannend, het is ook nog eens goed voor de gezondheid. Met de duizenden hectaren natuur die de Grevelingen biedt, is er altijd wel een plekje waar u ongestoord van de rust, de ruimte en de omgeving kunt genieten.

Het Grevelingenmeer is het grootste zoutwatermeer van West-Europa. Met een oppervlakte van ongeveer 11.000 hectare zijn de mogelijkheden voor (water)recreatie eindeloos. Een wandeling door de natuur, en leuk evenement bezoeken, heerlijk zonnebaden of uitwaaien op het strand, het kan hier allemaal. Met een beetje geluk komt u op het water zelfs een bruinvis of een zeehond tegen.

Culinair genieten

Als er een plek is die veel culinaire zaligheden te bieden heeft,  is dat het Deltagebied wel. Bij zo’n 300 horecagelegenheden in de omgeving kunt u mosselen, oesters, kreeft, paling of andere zilte zaligheden eten.

Verschillende evenementen, attracties, musea, rondleidingen en rondvaarten in de buurt van de Grevelingen staan in het teken van de visserij en aquacultuur. Bezoek bijvoorbeeld eens de Visserijdagen in Bruinisse,  de Havendag van Zierikzee of zeehondenopvang A Seal in Stellendam.

Handig en goed om te weten

Handig als u eropuit trekt: een overzicht met bedieningstijden van bruggen en sluizen. Voor bediening van de Grevelingensluis kunt u navraag doen via nummer   0111 484262

Op 300 meter van Marina Port Zélande vindt u het grootste snelvaargebied van de Grevelingen. Snelle watersporters hebben de ruimte nodig. Om te racen, over hekgolven te springen enzovoorts. Uiteraard kan dit niet overal, er zijn een aantal spelregels. Kijk daarvoor op www.varendoejesamen.nl

Om te navigeren op het Grevelingenmeer gebruikt u de ANWB Waterkaarten of de kaarten uit de 1800-serie. Deze zijn onder andere te koop bij de watersportwinkel Mono Sails & Sales op de jachthaven.


terug naar jachthaven

Op de hoogte blijven?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en u ontvangt maandelijks het laatste nieuws van Marina Port Zélande in uw inbox.

Volg ons op Social Media

instagram