Projecten

Refit tenders megajacht

Unieke projecten

Op het Nautisch Service Center houden wij ons bezig met het verzorgen van de schepen van onze klanten zodat ze in topconditie blijven. Daarnaast zijn wij betrokken bij verschillende projecten die anders zijn dan anders. Zo ook dit project….

De re-fit van een mono-hull (Lac Léman), een multi-hull (Monta Rosa) en een Ski Nautique

De mono-hull en multi-hull  (beide 12 meter) en de Ski Nautique zijn allemaal tenders behorend bij het 97 mtr. lange superyacht VaVa II.
Dit superyacht lag voor groot onderhoud bij Amels in Vlissingen.

Het Service Center van Marina Port Zélande is gevraagd om alle 3 de tenders te re-fitten.

Deze boten zijn half december (2014) naar de werkplaats gekomen en eind januari zijn de boten, tijdens koude weersomstandigheden, weer vertrokken over het water.

VIDEO – AFVAART LAC LÉMANUBE

In de tussenliggende periode hebben wij de motoren gereviseerd, nieuwe sterndrives gemonteerd, de hydraulische systemen vernieuwd, het interieur aangepast, de navigatiesystemen gemoderniseerd, het onderwaterschip weer strak gemaakt en last but not least de Lac Léman en de Monta Rosa geheel van een nieuwe laklaag voorzien.

Tevens zijn 2 rescue-tenders, ook behorend bij dit superyacht, door ons op locatie gemodificeerd naar wensen van de klant.

Op dit moment is de VaVa II met al haar tenders weer op weg richting het zonnige Florida.

Carbon Tafel

Unieke projecten

Op het Nautisch Service Center houden wij ons bezig met het verzorgen van de schepen van onze klanten zodat ze in topconditie blijven. Daarnaast zijn wij betrokken bij verschillende projecten die anders zijn dan anders. Zo ook dit project: het realiseren van een carbon tafelblad.

Carbon wordt ook wel het zwarte goud genoemd. Een carbon frame wordt opgebouwd uit laagjes koolstofvezel die door middel van een epoxyhars aan elkaar worden ‘gelijmd’. De vezelsoort, de weefrichting van de vezel, het aantal lagen vezels en de framevorm bepalen de uiteindelijke stijfheid en gewicht.

Carbon is bijzonder veelzijdig. Zo wordt het gebruikt voor super stijve vliegtuigrompen, sportwagenchassis en zeilmasten, maar ook voor flexibele producten zoals vishengels, pijl en boog, stormbestendige lantaarnpalen en auto-veerelementen. En er zijn meer mogelijkheden om carbon te gebruiken.

Onze klant wilde een nieuw tafelblad. Van oudsher wordt vaak voor mahonie gekozen. Maar nu was er de wens voor totaal wat anders. Carbon was het idee, maar de eerste gedachte was dat een carbon exemplaar veel duurder zou zijn dan de hout-variant. Kijkend naar het proces van het op maat maken, bewerken en meerdere malen lakken van een boottafel, hebben we berekend of het maken van een carbon eettafel qua prijs vergelijkbaar was. Prijstechnisch was het verschil niet dusdanig groot, zodat de klant besloot voor een carbon tafelblad te kiezen. Juist omdat carbon modern, licht gewicht en kras bestendig is.

In samenwerking met een interieur designer is het uiteindelijke ontwerp gemaakt voor het tafelblad. Vervolgens is er een 3D gefreesde mal ontwikkeld. Deze mal is voorzien van carbon matten waarna de mal onder vacuüm met hars is geïnjecteerd. Een heel technisch proces maar het eind resultaat mag er zeker wezen!

De klant is dan ook super tevreden over het eindresultaat. Het is echt heel wat anders geworden!

Projecten

Dit is een greep uit onze projecten.

Mocht u meer beeldmateriaal willen bekijken, nodigen we u uit om een kijkje te nemen op onze FACEBOOK-PAGINA. Deze wordt regelmatig van nieuwe foto’s voorzien.

De link vindt u ook onderaan de pagina.