Ontdek het Grevelingenmeer!

Veel te beleven: onder en boven water

In het Zuidwesten van Nederland ligt het populaire Deltagebied, een ‘walhalla’ voor waterrecreanten. Als onderdeel van dit Deltagebied is het Grevelingenmeer het grootste en helderste zouwatermeer van Westeuropa. Met een oppervlakte van ongeveer 11.000 hectare biedt het Grevelingenmeer talloze mogelijkheden op het gebied van watersport en andere recreatiemogelijkheden op en langs het water.

Elke watersporter, beginner of gevorderde, gaat op ontdekkingstocht door dit gebied. Strandjes, eilandjes, duik-, surf-, en zeilscholen maken het Grevelingenmeer tot een levendig watersportgebied.

Wandelen over de uitgestrekte oeverlanden, zoals de schitterende Slikken van Flakkee, bezoeken van Zeeuwse (watersport)evenementen of heerlijk zonnebaden of uitwaaien op het strand, het kan allemaal!

Verwen jezelf

Op allerlei manieren kunt u genieten van de zaligheden die het Deltagebied u voorschotelt. Ongeveer 300 horecagelegenheden in Zeeland serveren mosselen, oesters, kreeft of andere zilte zaligheden.

Vele duizenden toeristen bezoeken de evenementen die in het teken staan van de visserij en aquacultuur. Zo zijn er elk jaar de “Bruse Visserijdagen”. Maar ook verschillende attracties, musea, rondleidingen en rondvaarten staan in het teken van de visserij en aquacultuur.

Zo vind u in het Grevelingenmeer de “platte Zeeuwse”, de Rolls Royce onder de oester! Ook wordt er volop paling gevangen.

Natuur en beleving

Natuurliefhebbers komen ook goed aan hun trekken. Een groot gedeelte van het gebied is beschermd en er zijn diverse openbare plekken die toegankelijk zijn. Bruinvissen en zeehonden zorgen voor bijzondere ontmoetingen op het water.

U kunt het gebied ook verkennen aan de hand van een boswachter of beheerder van het Grevelingengebied. Zo kunt u mee op Zeehonden safari of in de boswachterij van Schouwen speuren naar damherten.

De meeste excursies kunt u boeken via het VVV Zeeland

Het Grevelingenmeer, heeft u het al ontdekt?

Handig en goed om te weten

Brug- en sluistijden

Handig als je erop uittrekt: een overzicht met bedieningstijden van bruggen en sluisen. Voor bediening van de Grevelingensluis kunt u navraag doen via 088- 79 70 123

De Delta in volle vaart

Snelle watersporters hebben de ruimte nodig. Om te racen, over hekgolven te springen, om helemaal los te gaan. Uiteraard kan dit niet overal, er zijn een aantal spelregels. Op WWW.VARENDOEJESAMEN.NL vindt u alle informatie.

Op 300 meter van Marina Port Zélande vindt u het grootste snelvaargebied van de Grevelingen. Bijtanken is ook geen probleem, wij hebben een brandstofpomp voor diesel en benzine!

Kaartmateriaal

Om te navigeren op het Grevelingenmeer heeft u een vaarkaart nodig. Gebruik hiervoor de ANWB Waterkaarten of de kaarten uit de 1800-serie. Deze zijn onder andere te koop bij de watersportwinkel Mono Sails & Sales op Marina Port Zélande!